2013-05-19 | 19:19:00 | Kategori: Allmänt

Topp 10 - Graduation SPOILERS!

Läs inte detta inlägg om du inte sett säsongsfinalen!
 
1. Stefan och Lexi hade ett häftigt "end of the world party"
Medan resten av de övernaturliga varelserna är upptagna med att hota späkjägare, ta tillbaka "väggen", och allt med examen. Så är Stefan och Lexi upptagna med att bli skitfulla och dansa runt till Bon Jovi låtar. För att vara ett "end of the world party" så är det är ett jävligt bra sådant. Fulla Stefan får insikt om att han borde fixa till hans "hjälte hår." Partyt får en rejäl vändning, när Vaughn kommer till Salvatore huset och skjuter Damon i axeln. Antar att festen är över... 

2. Gilbert familjen binds samman
Samtidigt är Elena upptagen med att käka hamburgare med spöken! Jeremy och Alaric, vilket är det gulligaste som någonsin har hänt i serien. De kastar till och med pommes frites på varandra. Det är en sådan fin och trevlig stund som självklart förstörs av ett telefonsamtal från tillbaka-från-döden jägaren Connor, som berättar planen för Elena: Ge Silas botemedlet, döda Silas. End of conversation. Om de inte ger botemedlet till jägarna kommer alla kära familjemedlemmar och släktingar som har kommit till staden dö.

3. Matt är bomben — bokstavligt
Matt och Rebekah är upptagna med att hänga med hennes jägare samt ex-pojkvän Alexander. Och med "hänga," menar vi "Matt står på en bomb som kommer sprängas om han går av från den. (Låt oss inte gå in på hur århundrandes-gamla Alexander fixade att rigga upp en bomb som använder modern elektronisk utrustning, okej?) För att förneka en trolig död, börjar Matt och Rebekah prata om alla ställen i världen som de vill upptäckla tillsammans. Det är väldigt gulligt, men även ett bra sätt att distrahera Alexander. Under his breath, säger Matt till Rebekah att han bär "Gilbert-familjeringen" och att han kanske överlever om hon smäller bomben. Men istället gör hon något oväntat och ställer sig på bomben, och därför friar Matt så att han kan delta i examen (och, ni vet, leva). Dessa två goingar. Så söta.

4. Botemedlet far från hand till hand och "sire bondet" frågan har äntligen ett svar
Damon försöker att ge Elena botemedlet, men hon vägrar ta det. Det är inte det att hon inte vill leva, det är det att hon vill inte se jägarna förstöra Mystic Falls i deras letande efter botemedlet till Silas. Damon säger åt henne att ta det men hon vägrar igen, som mycket kortfattat besvara "Sire-bond" frågan. Så Elena är inte "sired" till Damon längre och nu kan hon äntligen göra sitt val mellan Stefan och Damon för miljonte gången.

Men det visar sig att Damon kanske är den som verkligen behöver botemedlet — japp, kulan som Vaughn sköt honom med var spetsad med varulf gift, vilketbetyder att den hetlevrade Salvatore sakta dör. Elena försöker desperat att ge Damon botemedlet för att rädda honom, men han vägrade benhårt. Då kastar han botemedlet till Vaughn så att de kan gå och hämta Silas. Damon gör alltid "si" när jag förväntar honom att göra "så".

5. Examen
Jeremy och Stefan är väldigt "på" med att Elena ska delta i hennes examen, vilket verkar väldigt oviktigt att fokusera på nu. Vi menar det att när det finns onda jägare och varulfs gifts spetsade kulor och den stora elaka odödliga Silas att ta itu med. Examen borde hamna ganska lågt på prioriterings-skalan. Men till slut så visar det sig att det är helt underbart att se alla tillsammans på deras examen. Det blev väldigt känslosamt när Caroline, Bonnie, Elena, Stefan och Matt hade en gruppkram innan de intog scenen för att ta emot sina diplom. Det var en så enkel, mänsklig grej mot allt övernatuligt kaos, och det var en bra påminnare om vänskapsbanden mellan dessa karaktärer. Bra gjort, Vampire Diaries

6. Klaus åtvervänder
Mitt i examen, hoppla, Caroline är upptagen med att ringa Klaus var femte minut och ber honom att komma tillbaka från New Orleans så att han kan bota Damon. "Klaus, now is not the time to decide that you're over me," fräser hon på sitt egna Caroline-sätt. Saker och ting börjar se väldigt dåligt ut före gänget när häxan Aja dyker upp med de andra häxorna och hybriderna som offrades i triangel-förtrollningen, men från ingenstans anländer Klaus för att bokstavligen HALSHUGGA Aja med en snärt av en examens mössa. Det var alla sorters av storslagenhet och vi hoppas är gif'ing den scenen just nu.

Efter att allt kaos har dött ut, delar Klaus och Caroline ett kärleksfullt ögonblick då han retar henne för att hon skickade en examensinbjudan (HAHA, såklart Caroline skickade ett högtidligt brev till Mikaelson). Efter det berättar han för henne att han skulle ha velat gett henne en biljett till New Orleans med honom, men istället tillåter han Tyler att komma tillbaka till Mystic Falls. Men Klaus men ger inte upp om hoppet om en framtid med Caroline. "He's your first love. I intend to be your last, however long it takes," säger han innan han ger henne en passionerad kyss.

7. Elena gör hennes val och lämnar Stefan med ett
Ett ögonblick, som Delena fans har väntat på enda sen "sire-bond" grejen började,så erkänner äntligen Elena att hon är kär i Damon — på riktigt. Damon ansikte smälter totalt när hon berättar den goda nyheten för honom (ett ytterligare bevis på att vampyren har en sliskig mjukhet under hans hårda karamellskal), och de två kysser varandra samtidigt som musiken sväller och delena-shippers över hela världen tappar förståndet. 

Men före kärleksfesten försöker Elena ge en examens present till Stefan: botemedlet.

"The only person worse at being a vampire than me is you...You deserve whatever you want out of life," säger hon till honom, och lämnar honom för att fundera över sitt liv som människa. Det är något som han alltid har velat, men nu när chansen är på riktigt, kommer Stefan ta det?

8. Hejdå...och hej igen
En stor del av det här avsnittet grundades på idéerna att gå vidare — från high school, från föredetta romanser, from the great beyond. Men när det blev dags för våra spöken att dra sig tillbaka till den andra sidan, var det en överraskande hemlig affär. Det var inga stora hejdå-tal eller tårdränkta kramar — Alaric och Lexi bara försvann ethern samtidigt som de delade perfekta normala ögonblick med människor de älskade medan de var vid liv. Det var verkligen rörande och vi är nyfikna om alla kände detsamma.

Jeremy var vid samma tid med Bonnie, och det blev dags för att gå vidare ytterligare en gång. Men hur säger man hejdå i sådana här omständigheter? De två kände att ord inte kunde säga tillräckligt, så det delade en kyss istället...vilket förde Jeremy tillbaka från döden. Japp, Bonnies förtrollning från förra veckan funkade på något konstigt sätt och lilla Gilbert är vid liv och ja, Bonnie, å andra sidan, är fortfarande död. Hon bönfaller Jeremy att berätta för Elena och Caroline att hon är iväg över sommaren, vilket verkar ganska svårt. Berätta bara för dina BFFs att du är ett spöke, okej?


9. Matt och Rebekah ska ut på vägarna
Rebekah dyker upp hemma hos Matt senare och säger, 'Um, remember when we were talking about traveling the world together? It's cool if you don't want to do that now that you're not standing on a bomb.' Matt håller med  Rebekah att de två skulle inte vara ett så bra par, genom att säga till henne, "You and I? This isn't going to work. I need to keep my love life in a low vampire zone." Hon ser förkrossad ut, men sen säger försvarsspelaren i sista minuten, "So whatever happens on the road stays on the road." Det kommer bli en Matt och Rebekah road trip! Ha kul med det över sommaren, fan fiction förtfattare. 

10. Elena VS Katherine del 2
Den största delen av avsnittet spenderades för att oroa sig över att Katherine skulle vara den som dog, och det såg ut som att det verkligen skulle hända när Elena och hennes århundrande gamla dubbelgångare möttes öga mot öga i korridorerna av Mystic Falls High. Och det här var inget kortvarigt slagsmål som förra veckan —det här var en slå ner, klå ner strid nådde sin höjdpunkt när Katherine dolkar Elena i nacken med en trasig mopp. Men då — överraskning! — vi fick en återblick att Stefan inte tog botemedlet från Elena, när allt kommer omkring. Istället gav han det tillbaka till hennes, vilket var väldigt lämpligt, för nu kunde hon bara stoppa upp botemedlet i Katherines hals. Efter århundranden springades från Klaus och allt skapande av blodsugande förströelser, Katherine Pierce är faktiskt människa. Det var en vändning som vi verkligen inte anade, men en som vi faktiskt älskade. Kommer mänskliga Katherine fortfarande vara en läcker bitch? Hur kommer hon hantera att vara precis som oss, enbart dödlig? Kan inte vänta på att få reda på det!

10.5. Silas har en dubbelgångar och Stefan är...
Det här var säsongsfinalen, så självklart behövde det vara någon slags vändning i det sista ögonblicket. And boy was it a shocker. Medan Stefan drog Silas till stenbrottet för att kasta honom ut över vattenfallet, var det avslöjat att Bonnies död hade gjort förtrollningen ogjord och det innebar att Silas var väldigt mycket INTE en stenstaty. Han förklarade för Stefan att magi alltid har ett kryphål, och sedan kom han in i något mumbo jumbo om hur naturen rättade sig själv för länge sedan genom att skapa en "shadow self" av Silas — bättre känd som en dubbelgångare (vänta här, jag trodde att det bara fanns en linje av Petrova dubbelgångare?). Så vem är Silas dubbelgångare? Ingen annan än Stefan Salvatore, som knappt hann ta in den stora nyheten innan Silas föste in honom i en låda och kastade ut honom i vattnet. Saker och ting kommer att bli väldigt intressant nästa säsong med  fejk-Stefan springandes omkring, eller hur? Medan, riktiga Stefan kommer ha en hel del tid över till djupa tankar när han ligger i en vattenfylld låda på botten av sjön.
 
 
källa:http://www.zimbio.com
 
Postat av: Alexandra

När kommer säsong 5??? Finns det ett bestämt datum för när den släpps???

Svar: Nej, det ända vi vet är att det kommer börja sändas i höst. Troligen september/oktober som alla andra år :)
Vampire Diaries Blog

2013-05-20 / 08:45:42
Postat av: isolde

Det kommer att börja sändas 5 oktober i usa. Jag hittade det här nu, egentligen har ju avsnitt 23 redan varit men ändå.. http://perezhilton.com/2013-05-16-vampire-diaries-season-5-details#.UZnnirWSKSo btw, jag är jätteledsen för att nian har gjort slut!!!! Ian har bekräftat det ju :'((((

Svar: Okej, hur vet du att det börjar 5 oktober? & vart har Ian bekräftat detta? :)
Vampire Diaries Blog

2013-05-20 / 11:10:42
Postat av: isolde

1. Jag läste någonstans att det kommer att börja sändas 5 oktober. 2. Först läste jag det på instagram, det var asmånga som hade sagt att de bekräftat det. Men alltså man vet ju såklart inte om det är sant. Det andra var här xP http://www.wetpaint.com/the-vampire-diaries/articles/nina-dobrev-and-ian-somerhalder-split-confirmed-report jag vet att det kanske inte är sant men när jag fick höra det blev jag så ledsen att jag inte tänkte på att det kunde vara falskt.

Svar: Okej tack så mycket för infon, vi inväntar dock mer källor/bekräftelser innan vi publicerar något på bloggen! :)
Vampire Diaries Blog

2013-05-20 / 21:30:36
    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: