2013-01-15 | 21:18:00 | Kategori: Spoilers

Får Stefan vara arg på Delena?

SPOILERS FÖR ER SOM INTE GETT ER IN PÅ SÄSONG 4
 
Ända sedan säsong 2 av The Vampire Diaries hade premiär och Stefan fick reda på att Damon trodde att han hade kysst Elena  — fastän han egentligen kysste Katherine  — så har spänningen mellan Salvatorebrödernas kärlekstriangel förvärras. Men när Stefan lämnade stan med Klaus i Säsong 3, gjorde Elena hennes känslor klara: Hon älskade Stefan. Hon valde Stefan. Och även efter en passionerad veranda-kyss och även ett ännu mer passionerat motel-hångel med Damon, och hon blev utfrågad, så valde Elena ännu en gång, Stefan.

Hur som helst, allting det här hände innan hon blev vampyr, innan hon var sired till Damon, och hon gjorde snabbt slut med Stefan för att få ligga med Damon (två gånger) på mindre än 24 timmar. Så har Stefan rätt att vara arg? Ja… och nej.

OK, här är dealen. Han har rätt att vara arg över uppenbara anledningar. För Elena och Damon hoppade ju inte praktiskt taget in i varandra så fort hon var singel, men de ljög om det för Stefan. Och det är största anledningen för Stefans ilska. Och som pricken över i, bröt Damon aldrig sire bondet som han sa till Stefan att han skulle göra… så det ljög han också om. Så Stefan har all rätt att vara arg på sin bror. 

Men den knepiga delen av ekvationen kommer med sire bondet. Hur arg kan Stefan vara på Elena? Kan han ens vara arg på henne? Ja. I en promo (se promon nedan) för Säsong 4, Avsnitt 10, “After School Special,” säger Elena, “I didn’t sleep with Damon because of the sire bond. I slept with him because I’m in love with him.” Hon verkar vara bestämd med hennes känslor. Men ändå, när Damon säger att de ska vänta en dag innan de berättar för Stefan, så väntar hon. När han inte skickar iväg henne, så stannar hon. Det är svårt att säga vem som har kontroll.

Hur som helst, Damon och Elena har inte varit så hänsynsfulla mot Stefan. Om de vill vara tillsammans så är det underbart (och jätte, jätte hett), men Stefan förtjänar inte alla lögner.
 
 
    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: