2012-05-06 | 12:14:58 | Kategori: Allmänt

Sammanfattning - Säsong 3

Nu säsong 3 snart slut. Det återstår bara ett avsnitt "The Departed" 3x22 som vi kommer kunna se 11/5 (sänds 10/5 i USA). Så nu tänkte jag att jag skulle göra en liten sammanfattning av säsongen som gått, och eftersom att det hänt så OTROLIGT mycket grejer så har jag bara plockat ut en del.
Om du kollar i svensk takt, så innehåller detta inlägg spoilers längre ned.


I början av säsongen fick vi se Stefan lämna Mystic Falls tillsammans med Klaus. Anledningen till detta fick vi se i slutet av säsong 2, då Damon blivit biten av en varulv. Det fanns bara ett botemedel... Klaus blod. Klaus ville göra ett byte. Dom skulle få hans blod i utbyte mot Stefan. Stefan offrade sig självklart och gav sig ut på en resa som skulle äventyra hans relation till både Elena och Damon. Stefan blev "bad guy" och bildade team med Klaus.


I hopplös kärlek till Stefan, började Elena sitt desperata sökande efter honom. Hon fick tillslut med sig både Alaric och Damon till bergen i Tennessee. Stefan fick syn på trion, men gömde sig och pratade vid senare tillfälle ensam med Damon då han uppmanade honom att åka hem med Elena eftersom att Klaus trodde att hon var död. Han förklarade också att han var skyldig Klaus att stanna kvar. Dom åkte hem utan resultat.


Vi fick också följa med tillbaks till år 1922 där vi fick se en annorlunda sida utav Stefan. Vi fick även då veta att Stefan varit god vän till Klaus och haft en kärleksaffär med Rebekah i en mörkare period av hans liv. Klaus hade dock betvingat honom att glömma bort dom för att skydda sig från Mikael, en vampyrjägare.


Damon och Elena gav inte upp! Dom åkte till Chicago för ännu ett försök att ta med Stefan hem igen. Dom tog i med hårdhandskarna och tänkte denna gång ge Stefan en dos vervain för att försvaga honom, vilket skulle göra det enklare för dom att ta med honom tillbaka till Myctic Falls. Men återigen, blev försöket misslyckat.


Klaus hade betvingat Stefan att stänga av sin mänskliget vid tidigare tillfälle. Han var helt känslokall tills Klaus en dag villkorigt lät honom sätta på sin humanity och lämna honom utanför sitt liv, dvs han var inte längre tvingad att lyda Klaus.

Vägen tillbaka var nu svår. Han hade under sin omänskliga tid gjort mycket dumt som han inte kunde förlåta sig själv för. Bland annat bitit Elena. Stefan har inte viljat visa sig mänsklig sedan dess. Men gång på gång har han visat den. När han räddade Damon från att bli biten av en hybrid och även räddade Elena från ett fall. Stefans mänsklighet har sakta men säkert krypit sig tillbaka.


Nu var det största problemet inte längre Stefan. Hela familjen Mikaelson (The Originals) hade nämligen vaknat till liv. Dom var irritationsmoment för nästan alla, på ett eller annat sätt. Damon, Stefan och de övrig gänget planerar tillslut att döda The Originals. Det är en hård nöt att knäcka och efter många om och men har dom inte lyckats.


Det plingar på Elenas dörr och utanför ligger en inbjudan. Hon har blivit inbjuden till en bal som familjen Mikaelson anordnat. Det står även en anteckning på baksidan som säger att Esther (mamman i familjen) vill träffa Elena. Så Elena träffar Esther ensam och det visar sig att hon vill samma sak som dom: Döda "The Originals". Hon behöver blod från dubbelgångaren (Elena) för att länka alla barnen tillsammans. Om dom då dödar en, dör alla.

Allt går som planerat tills kvällen då det ska ske. Elijah hotar Salvatore-bröderna: Stoppa min mamma, annars dör Elena (som han höll fången). Och självklart, räddar dom Elena. Återigen har försöket att döda "The Originals" misslyckats. 


Under tiden har det pågått mystiska mord i Mystic Falls. Både Bill Forbes, Alaric Saltzman och Dr. Fell's expojkvän hittas döda. Efter ett tag börjar man misstänka att Alaric, omedveten, är mördaren. Dom kommer fram till att det är Alaric gärningsmannen, men han har påverkats av sin ring. Ringen tillhörde tidigare Samantha Gilbert och samma sa hände henne.


Samtidigt som Elena har glidit mer och mer ifrån Stefan har hon kommit närmare Damon. Dom har ju sammarbetat och umgåtts väldigt mycket, så det är klart att känslor väcks till liv...


...samtidigt som hon fortfarande har känslor för Stefan. Även dessa känslor har förstärkts och Elena har nu ett svårt val framför sig.


Esther vägrade ge sig. Hon planerade återigen att göra slut på "The Originals". Denna gång skulle hon göra Alaric till en vampyr som kan döda alla vampyrer. Men innan förvandlingen är klar dödas Esther av Ric som vaknat upp i mitten av sin övergång till vmpyr. Alaric beslutar sig då för att dö istället för att bli vampyr. Senare samma kväll dör han. Men Bonnie smyger in och matar honom med blod kort där efter (som förhäxad) och Alaric vaknar till liv. Som en vampyr. Nu är han en ny Mikael. En vampyr som ska döda alla vampyrer.


För några avsnitt sen dödades ena brodern Finn utav Matt. Då upptäckte man att alla vampyrer som var skapta av Finns blodlinje också dog. Alltså, om alla Originals dör så dör alla vampyrer i hela världen. Dom måste då ta reda på vilken blodlinje dom tillhör, så dom vet vilken dom inte ska döda.

Sen kommer dom på en trollformel som får vampyrer att torka ut. Dom testar den på Alaric, men misslyckas då han är för stark. Det slutar då med att Stefan, Damon och Tyler gör den då på Klaus. Så just nu, ligger Klaus uttorkad och är ungefär "levande död".


Ja, det var väldigt lite utav säsongen. Det finns så enormt mycket mer att berätta egentligen, men det skulle bli aldelles för mycket. Så nu i det sista avsnittet återstår att se: 
-Om Alaric lyckas döda någon Original
-Vem Elena väljer 
-Och en mägnd mycket mer!


Vad är erat favorit avsnitt/ögonblick från säsong 3? 


 

Postat av: Ellen

Det finns ju så mycket. Men alla ögonblick både Damon och Elena har haft och dom Caroline och Klaus har haft älskar jag. Sen älskar jag tillbakablickar och ser verkligen fram emot den som kommer nästa vecka där vi ser Elena när hon hade ett mycket enklare liv.

Och bröderna Salvators relation går ju inte att ogilla. Det är så gulligt när man verkligen märker hur mycket dom betyder för varandra ! :)

Och jag älskar när Klaus och Rebeckah får fram sin mänsklighet och sina känslor !

2012-05-06 / 16:22:04 / URL: http://ellenlindgrenn.blogg.se/
Postat av: Josefin

Har en fråga :) Ni har tydligen sett avsnitt som inte har kommit på svensk tv än. Vart kan man kolla på det? och är det gratis?

Vore jättekul att vet det!

Kram

2012-05-06 / 20:08:04
Postat av: Josefin

Älskar alla ögonblick då Stefan och Elena visar att de fortfarande älskar varandra. Det är så sött! De är menade att vara tillsammans och hoppas det blir så!

2012-05-06 / 20:09:53
Postat av: Sara (VÄRLDENS STÖRSTA TVD FAN!)

Har två favorit ögonblick. Och den första är när dom har den där 20-tals dansen! Och den känslosamma scenen mellan Elena och Stefan. Och den andra är Elena och Damon's kärleks scen heheh!

2012-05-06 / 21:45:43 / URL: http://faillove.blogg.se/
Postat av: Hej

Jag undrar vilket avsnitt som aldrig blir vampyr

2014-10-04 / 09:40:16
Postat av: Hej

Jag undrar vilket avsnitt som aldrig blir vampyr

2014-10-04 / 09:40:35
Postat av: Hej

Jag undrar vilket avsnitt som alaric blir vampyr

Svar: Han blir vampyr i avsnitt 3x20. Du kan se scenen här: http://www.youtube.com/watch?v=JBSoLy33g-s :)
Vampire Diaries Blog

2014-10-04 / 09:40:55
    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: