2012-05-09 | 23:03:45 | Kategori: Allmänt

Zap2It - Varför/Varför inte


tvd-ian-somerhalder-nina-dobrev-elena-feed.jpgVarför Elena bör välja Damon: Det är svårt att förneka att Damon har varit ett emotionellt stöd för Elena igenom detta år, som utan tvekan har varit hennes mest traumatiska år hittills. Förra sommaren, när Stefan lämnade staden, var Damon där för henne att lita på medan hon grubblade över Stefans frånvaro. Han var utan tvekan hennes bästa vän i år, trots några motgångar. Passionen mellan dem är obestridligt (utöver motell-kyssen... även den oskyldiga handkontakten innan kyssen var het).

Det finns också en nyfikenhetsfaktor - vi som publik, har inte sett Damon och Elena som ett par, och vi är intresserade av att se hur det utspelar sig. Elenas främsta skäl att inte välja Damon är hans tendens att spåra ur när saker inte går hans väg, men han har hållt sitt mördarbehov under kontroll dessa dagar. I själva verket vet hon fortfarande inte att hans illa beteende på The Original Ball berodde på att han räddade Matt. Han räddade även Bonnies liv förra veckan, trots att hon tror att hon förstörde deras plan för att döda Alaric. Damon förändras!

Just nu kan Damon och Elena relaterar till varandra mer än någonsin, eftersom de är både sörjer förlusten av "riktiga" Alaric. Om det finns någon hon kan prata med om denna tragedi, är det honom. Plus att, efter den utvecklade spänningen och hennes varierande känslor fram och tillbaka denna säsong skulle det vara trovärdigt för henne att ställa det åt sidan och ignorera det? Har vi inte sett tillräckligt av Elena-är-i-förnekelse?

Varför Elena inte bör välja Damon: Vi vet att det är ganska gamla nyheter vid det här laget, men killen bröt nacken av hennes lillebror. Om hon bestämmer sig för att han är hennes "lyckliga-i-alla-sina-dagar", vilket intrycket ger det Jeremy? Damons lista över indiskretioner är lång och anrik - från säsong 1, då han utnyttjade Caroline och hans behandling av Vicki till hans mycket nyligen läskiga affär med Rebekah. Även fast hon helt klart har förlåtit honom för hans tidigare misslyckanden, är förlåtandet av en person annorlunda mot,du vet, dejta dem.

Från en berättande synvinkel finns det också viss oro över huruvida Elena och Damon faktiskt kommer att bli intressant som en offeciellt par. Att se dem dela milkshake vid grillen och byta "morgon-andedräkt" kyssarna verkar inte vara som dom, du vet? Om du eliminera saknad och längtan, kan berättelsen en olycklig platå.

tvd-paul-wesley-nina-dobrev-murder-of.jpgVarför Elena bör välja Stefan: Det har varit ett tufft år, men nu när Stefan har uppstått ur sin "Ripper-dimma", har han visat att han kan vara mannen Elena en gång förälskade sig i under säsong 1. Vi måste ge honom kredit för att inte ge henne ett ultimatum - i själva verket, visar hans brist på frågor om hennes resa till Denver med Damon, en viss adel och en respekt för hennes beslut.

Som Klaus klargjorde i "The Reckoning" så är sambandet mellan Stefan och Elena sällsynt och kraftfull. Han kämpade faktiskt emot betvång för henne, vilket betyder mycker i den övernaturliga världen. Det finns också ett argument att Stefan inte har så mycket som funderat på en annan kvinna (som något annat än ett litet mellanmål) han mötte Elena. Hon är fortfarande en tonåring med normal mänsklig svartsjuka, så det bär stor vikt.

Stefan imponerar oss också med sin medkänsla, inte bara för Elena, också för de människor som är viktiga för henne. Han gör inte narr av Jeremy eller bortser säkerheten av Elena vänner, t ex Tyler.  The Decade Dance, gav han Bonnie en genuin ursäkt för hennes motvilliga engagemang i deras vampyrdrama. Han har också visat hänsyn till Carolines smärta, speciellt i förra säsongen. Elena har alltid tagit sina vänners åsikter till sitt hjärta, så deras större stöd för Stefan än Damon skulle kunna vara en stark drivkraft.

Varför Elena inte bör välja Stefan: Det är svårt att förlåta det som inträffade på Wickery Bridge i år. Stefan tvingade Elena att återuppleva en scenen ur hennes mörkaste ögonblick i livet och tvångsmatade henne med hans blod, hotade att göra henne till en vampyr - allt för sitt sökande efter hämnd till Klaus. Kanske det mest förödande i det läget var att han inte var betvingad, eller övernaturligt svängde på något sätt, han var bara självisk.

Dessutom, trots Stefans allmäna icke-mordiskhet dessa dagar, är det omöjligt att bortse från risken för ett återfall. Han tillbringade förra århundradet mer eller mindre i en ond cirkel mellan slakt och martyrskap, och det finns inget att berätta än det som kan dyka upp för honom härnäst. Kan Elena lita på att han inte kommer tappa kontrollen igen för resten av sina liv tillsammans?

Att se "Stelena"-historien igen skulle kunna börja kännas upprepande för publiken. Om hon inte väljer honom kan det ge en möjlighet för nya, fräscha berättelser - till exempel, vi är nyfikna att se hur Stefan skulle vara med ett annat kärleksintresse. Vi är inte heller säkra på om han verkligen skulle kunna förlåta Elena för sina känslor för Damon om de skulle bli tillsammans igen. Skulle han inte alltid undra om hon var säker i sitt beslut?
 


Om du, lik som jag, inte vet vilken sida du står på angående Elenas val, LÄS DETTA!
Zap2It har skrivit och berättat om Varför/Varför inte hon bör välja dom båda. Det får en verkligen att tänka efter.

Postat av: LifeIsAMovie - Sveriges bästa filmblogg

Hej! Bra blogg :)

Lust med ett länkbyte? (i menyn)

2012-05-10 / 00:32:36 / URL: http://lifeisamovie.blogg.se/
    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: