2012-07-29 | 20:49:30 | Kategori: Allmänt

Julie Plec kommenterar kommande säsong

Elenas resa genom säsong 4 | "Hur klarar man av gymnasiet som en nybliven vampyr? Hur blir man kär eller okär? Hur förändrar det vem du är och vad du känner? ... Vi blir verkligen upprymda av att tala om det här, eftersom det känns som en härlig repris på säsong 1." säger Plec entusiastiskt. "Det tar oss ända tillbaks till när Stefan anländer till Mystic Falls, och örsökte hålla sig samman och inte låta någon få reda på vad han var. Nu får vi beskåda vår hjältinna gå igenom allt detta."
 
Varför stora, stygga Klaus fortfarande är kvar | "Jag kan berätta detta - och jag har inte sagt det förut: Vår avsikt var att döda Klaus i slutet av säsong 3," berättar Plec. "Vi skapade karaktären förra året ... och vår avsikt var att efter ett långt, mödosamt år äntligen besegra skurken som de länge försökt göra, och våra hjältar skulle få segra och han skulle vara borta för gott. Men när du har en skådespelare [som Joseph Morgan] som är så bra, att göra en sådan tydlig stämpel i de roller som de spelar,så måste du bara låta ditt berättande utvecklas och linda runt det lite till. Vi bestämde tillsammans i mitten av säsong 3 att vi inte var klara med Klaus - eller Joseph. Vi var heller inte klara med The Original Family, för med tillägg av Rebecka och Kol, finns det fortfarande en hel del historia att berätta. Ibland [som författare] dödar du en karaktär eftersom du inte vet vad mer du kan göra med den, och ibland dödar du dem eftersom deras död kommer att påverka dina andra karaktärer så kraftfullt. Men om du dödar en karaktär som gör ett bra jobb med massa, massa berättelser kvar i honom, gör du ett misstag. Vi var tvungna att göra lite av en helomvändning i vårt berättande, det var så vi kom på Klaus/Tyer kropps-bytet [i finalen]. Så vi fick för oss att döda Klaus, fast ändå inte! "
 
Rebekahs roll som "Mean Girl" Queen Bee | "Det som gör mig så upprymd när det gäller Rebecka [i säsong 4], är specifikt att vi aldrig haft en riktig fiende på en människlig/tonårs-nivån", säger Plec. "Vi har aldrig haft vår Valerie [från Beverly Hills, 90210] eller vår Amanda Woodward [från Melrose Place]. Och med Rebekah, som är så sårbar och skadad med ett tufft yttre, får vi nu se som en bidrottning i handling, vi får se en Mean Girl. När vi kommer in i sista halvan av senior year, kommer Rebekah  fortfarande vara kvar i Mystic Falls, på väg tillbaka till skolan, helt utfryst från gemenskapen av personer som hon känner på grund av vad hon gjorde mot att Elena och Matt [i finalen]. Hon är helt avskydd av en kille [Matt] som hon hade en crush på, och även av hennes tidigare kärlek [Stefan]. Vad ska hon göra åt det? Hur ska en vampyr, som kan göra alla typer av mind kontroll och sass, hennes väg in i gymnasievärlden där de människor som vi älskar hatar henne? När hon kommer över hindret att vara "världens mest hatade" i årsboken, hur ska hon då kunna leva? Och hur kommer hennes liv att se ut? "
 
Vem som är i centrum nästa säsong | "Självklart kommer Elena och hennes resa att vara i centrum, men en sak vi äntligen har kunnat göra under det gångna året är att gräva mycket djupare i de andra karaktärerna - deras liv, deras önskningar, deras kärlek. Vi har gett Matt Donovan hans grund, och Bonnie har haft sin tid i solen, och Caroline har utvecklats till en ledande kvinna i sin egen rätt. Så, detta kommer att bli året då "Donna Martin" tar examen," meddelade Plec med ett skratt. "Det är nu våra vänner avslutar sina liv i high school och sina liv i Mystic Falls, och varenda en av dem kommer att ha en utveklande resa om vart de är påväg och vart de är tänkt att dem ska vara. Det kommer att bli ett riktigt spännande år eftersom att det gamla får ett slut och nåt nytt börjar.
 
Källa
 
    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: